Wim Zwijsen, de kunst van bouwen

Schilderijen, constructieschilderijen, tekeningen, Follie

Wim bouwt zijn werk zorgvuldig op.
Met acrylverf en pen en inkt tekent hij zijn follies.
Dit zijn rare fantasiebouwsels.
Ook maakt hij gebruik van afbeeldingen van gebouwen: een ode aan de architect.
Wim gaat verder met een collagetechniek.
Met Meccano ( Eitech ) -onderdelen, printplaat en tekeningen op MDF componeert hij een nieuwe wereld. De kunst van bouwen.

FOLLIE
Een Follie is een raar bouwsel. Mijn follie – constructies zijn opgebouwd met pentekeningen en acrylverf op MDF en hout aangevuld met printplaat en verbonden met Meccano ( Eitech) . Wisselende afmetingen van 20 cm tot 180 cm hoog.

VERWONDERING
Graag wil ik dat mensen die mijn werk aanschouwen blij en verwonderd worden over wat ik maak.

IETS OVER MIJZELF
Geboren in 1946 te Amsterdam. De rode draad in mijn leven is de belangstelling van techniek. Mijn technische achtergrond (werktuigbouwkunde/verwarmingstechniek) hebben daar uiteraard een belangrijke bijdrage aan geleverd. Ik werkte jaren als technisch tekenaar bij de GTI. Daarna stapte ik over naar het onderwijs in het vak tekenen en handvaardigheid. Was ruim 20 jaar adviseur voor de gemeente Hoorn in de Welstandscommissie. In 2003 genomineerd voor de kunst en Cultuurprijs van de Gemeente Hoorn. Had ruim 25 jaar een galerie in Hoorn. Vanaf 2017 is de galerie ingericht als atelier.

SURREALISME
Surrealisme is het buitenspel zetten van alles wat de spontane aard van het denken en kijken in de weg staat. Ik wil met mijn werk iets laten zien van een onwerkelijke wereld.

Als mensen er naar kijken en zich zelf de vraag stellen „Wat is het eigenlijk“ is het voor mij geslaagd.

Veel kijkplezier.
Wim Zwijsen