Helma van Kleinwee

Uiteindelijk kies ik de middenweg tussen het figuratieve en het abstracte. Wat ik belangrijk vind, is zelf  energie  en warmte voelen tijdens het schilderen. Niets doe ik berekend of doordacht. Mijn emoties geef ik vorm in kleur.

In mijn werk zijn opvallend zichtbare kwaststreken, schuursporen en verdikte verhoeken te zien. Beslist geen gladde afwerking. Het accent ligt op het schildersproces. De verf is korrelig en pasteus op paneel aangebracht. Vaak komen onderlagen door de verfhuid te voorschijn, waardoor het schilderij het aanzien krijgt van een verweerde muur. Verwerkte materialen als golfkarton en jutte versterken de compositie. Er is weinig detaillering.

De schilderijen zijn laag voor laag opgebouwd met acrylverf. In de details leg ik de verbinding door middel van fijn borduurwerk. Een precisiewerkje dat voor een magische sfeer zorgt.

Bekijk ook mijn Textielobjecten.